Emmy Schultz, Bunschoten, 1951

Vanaf 2013 ben ik, behalve dat ik teken en schilder, me gaan richten op fotografie. De verven, voor mijn schilderijen, maak ik zelf door middel van pigmentpoeders en bindmiddel. Door mijn jarenlange werk in een fotostudio heb ik veel gezien en geleerd over fotografie.

De foto’s die ik maak ter inspiratie voor mijn schilderijen blijken ook zeer geschikt om uit te vergroten en af te drukken op Fine Art Paper. Zo ontdek ik raakvlakken tussen datgene wat ik schilder en dat wat ik fotografeer.

Mijn werk ontstaat vanuit gevoelens en ervaringen. Ik observeer en probeer mysterie, verwondering, vervreemding weer te geven in mijn foto’s. Waarbij de wandelingen in de natuur een bron van inspiratie en verwondering zijn. In eerste instantie waren de foto’s aanleiding om al schilderend een onderwerp uit te werken op papier. Nu staat de fotografie op zichzelf.

De foto’s print ik zelf op Hahnemühle fine art papier, bijvoorbeeld "William Turner" of “Albrecht Dürer”, zijn beiden een handgeschept papier met een aquarel-structuur. De foto’s worden naar keuze afgedrukt op papierformaat 20 x 30 cm of 30 x 40 cm. Van elke foto worden maximaal tien gesigneerde en genummerde afdrukken gemaakt. Eventueel kunnen de foto’s naar keuze worden ingelijst.