Emmy Schultz, Bunschoten, 1951.

Vanaf 2013 ben ik, behalve dat ik teken en schilder, me gaan richten op fotografie. Door mijn werk in een fotostudio heb ik veel gezien en geleerd over fotografie in de praktijk. Deze ervaring was voor mij belangrijk om mij verder te ontwikkelen.

Vanaf 1988 tekenen en schilderen op papier. En heb een aantal jaren schilderlessen gevolgd bij de toenmalige Stichting KVB in Bunschoten. De verf waarmee ik schilder maak ik van kleurpigmenten met een bindmiddel. De onderwerpen voor mijn schilderwerken worden door mij abstract uitgewerkt, waarbij het vooral gaat om vorm en kleur. De schilderwerken op papier noem ik “Fine Art Paper”.

Soms vormen foto’s een inspiratiebron voor mijn tekeningen. Vanaf het moment dat ik mijn foto’s kon afdrukken op fine art papier komen fotografie en tekenen samen in één element: papier.

Tijdens mijn wandelingen in de natuur ontdek ik elementen, mooie vormen en details, die bij mij de behoefte oproepen om ze fotografisch vast te leggen. Hierbij denk ik aan onderdelen van boombast, reliëfs in het zand en uitgebloeide bloemen en planten. Ook landschappen zijn voor mij inspirerend.

Meestal print ik mijn foto’s zelf op Hahnemühle fine art papier, bijvoorbeeld "William Turner" of “Albrecht Dürer”, beide een handgeschept papier met een aquarelstructuur. De foto’s worden naar keuze afgedrukt op papierformaat 20 x 30 cm of 30 x 40 cm. Van elke foto worden maximaal tien gesigneerde en genummerde afdrukken gemaakt. Eventueel kunnen de foto’s naar keuze worden ingelijst.